x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentate la Paris: Nouă persoane, reţinute după percheziţiile de la Bruxelles

Atentate la Paris: Nouă persoane, reţinute după percheziţiile de la Bruxelles

19 Noi 2015   •   18:49
Atentate la Paris: Nouă persoane, reţinute după percheziţiile de la Bruxelles

Nouă persoane au fost reţinute joi la Bruxelles în cadrul anchetei desfăşurate în legătură cu atacurile teroriste de la Paris şi anturajul lui Bilal Hadfi, unul din jihadiştii decedaţi în atentatele din capitala Franţei, a anunţat joi Parchetul federal belgian, într-un comunicat citat de AFP.

Şapte persoane au fost arestate în dosarul privindu-l pe atentatorul sinucigaş Bilal Hadfi, în cursul a şase percheziţii întreprinse la Bruxelles, mai ales în cartierul Molenbeek, considerat o placă turnantă a jihadismului european.

Alte două arestări au fost operate în cadrul mai general al anchetei referitoare la atentatele comise vineri seară în capitala Franţei, a indicat Parchetul federal belgian.

Dosarul lui Bilal Hadfi, 20 de ani, de naţionalitate franceză, dar rezident în Belgia, a fost deschis la începutul lui 2015, după plecarea jihadistului în Siria.

Pe lângă Molenbeek, percheziţii au mai avut loc şi în cartierele Uccle, Bruxelles-centre şi Jette, vizând 'anturajul direct al lui Hadfi, familia şi prietenii', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului.

O altă operaţiune a fost întreprinsă în cartierul bruxellez Laeken, 'în cadrul dosarului privind atentatele de la Paris', o persoană fiind reţinută pentru audiere.

Două percheziţii suplimentare au fost efectuate mai târziu la Jette şi Molenbeek-Saint-Jean, soldate cu reţinerea a încă unei persoane.

×