x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentatele de la 11 septembrie: A fost identificată o nouă victimă a atacurilor teroriste de la World Trade Center

Atentatele de la 11 septembrie: A fost identificată o nouă victimă a atacurilor teroriste de la World Trade Center

17 Sep 2013   •   09:26
Atentatele de la 11 septembrie: A fost identificată o nouă victimă a atacurilor teroriste de la World Trade Center

După 12 ani de la atentatele teroriste care au vizat turnurile gemene World Trade Center, o nouă victimă a fost identificată, a anunțat un medic legist la New York, relatează AFP, citată de Mediafax. Bărbatul de 49 de ani a cărui identitate nu a fost făcută publică la solicitarea familiei este cea de a 1.638-a victimă a atentatelor. El a fost identificat în urma unor noi teste efectuate asupra rămășițelor umane ce au fost descoperite imediat după atentate.

În total, 2.753 de persoane au fost ucise în tragedia de la 11 septembrie 2001, la New York, după ce două avioane cu pasageri, pilotate de membri ai unor comandouri Al-Qaida, au lovit turnurile gemene.

Până în prezent doar 59% dintre aceste victime au putut să fie identificate (1.638), pe bază de ADN. Însă nu s-a mai găsit vreo urmă pentru restul de 41%, adică 1.115 persoane. Autorităţile au colectat 21.906 de rămăşiţe umane, dintre care 63% au fost identificate.

Testele continuă, profitând de progresul ştiinţei, pentru identificarea restului de 37%.

×