x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenție pentru cei care călătoresc cu AIR BERLIN! Compania germană întră în insolvență. Cancelarul Merkel  nu l-a admonestat pe ministrul Transporturilor!

Atenție pentru cei care călătoresc cu AIR BERLIN! Compania germană întră în insolvență. Cancelarul Merkel  nu l-a admonestat pe ministrul Transporturilor!

de Dan Constantin    |    18 Aug 2017   •   21:46
Atenție pentru cei care călătoresc cu AIR BERLIN! Compania germană întră în insolvență. Cancelarul Merkel  nu l-a admonestat pe ministrul Transporturilor!

Compania AIR BERLIN care operează zboruri  și în România, anunță intrarea în insolvență. Datoriile uriașe și retragerea principalului acționar- ETIHAD din operațiunile de finanțare a deficitului, impun o asemenea măsură drastică.

Air Berlin este o companie low cost care se confruntă de câțiva ani cu pierderi substanțiale. Etihad a făcut în aprilie o infuzie de 250 milioane euro, dar situația generală nu a încetat să se înrăutățească.

 După anunțarea insolvenței, compania a precizat că va opera în continuare zborurile programate. Biletele vândute și rezervările vor fi onorate dar, ca măsură de prevedere îi sfătuim pe călătorii care angajează relații cu AIR BERLIN să se informeze atent asupra orarelor  de zbor. Pe site-ul companiei sunt anunțate zboruri  cu plecare din București spre Veneția, Dubrovnic, Munchen, Berlin , Stockholm.

 Lufthansa a precizat că doreste să preia o serie de active de la AIR BERLIN iar guvernul german va susține cu 150 milioane euro continuarea activității. Cancelarul  Angela Merkel nu l-a admonestat pe Alexander Dobrindt, ministrul federal al Transporturilor și Infrastructurii digitale, așa cum a procedat premierul român, enervat pe Cuc, ministrul Transporturilor, când a aflat că TAROM  are pierderi și mai mari în semestrul I.

După ALITALIA, OPERATORUL GERMAN ESTE A DOUA MARE COMPANIE EUROPEANĂ INTRATĂ ÎN INSOLVENȚĂ.

×
Subiecte în articol: air berlin