x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie pentru Franța: Circulație feroviară și zboruri perturbate de grevă

Atenţionare de călătorie pentru Franța: Circulație feroviară și zboruri perturbate de grevă

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   16:15
Atenţionare de călătorie pentru Franța: Circulație feroviară și zboruri perturbate de grevă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde vineri este programată o grevă care va duce la perturbarea circulației feroviare și a zborurilor.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că vineri este prevăzută o mobilizare la nivel național pentru grevă, context în care sunt
așteptate perturbări ale circulației feroviare în Franța (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

Detalii privind circulația trenurilor pot fi consultate pe site-urile companiilor de transport.

Totodată, sindicatul Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce ar putea duce la perturbări ale curselor aeriene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

(sursa: Mediafax)

Cosmin Pirv, cosmin.pirv@mediafax.ro

Keywords:FRANȚA, CĂLĂTORIE, GREVĂ

×
Subiecte în articol: atenţionare călătorie Franța