x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de vânt şi ninsoare în Suedia

Atenţionare de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de vânt şi ninsoare în Suedia

19 Feb 2022   •   20:00
Atenţionare de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de vânt şi ninsoare în Suedia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Suedia că, în conformitate cu datele publicate de autorităţile suedeze, au fost emise, pentru intervalul 19 - 21 februarie, coduri portocaliu şi galben de vânt şi căderi de zăpadă, în regiunile Skane, Blekinge, sudul Mării Baltice, sudul ţării şi nordul regiunii Gotland.

Informaţii despre circulaţia rutieră, inclusiv privind eventuale drumuri închise, actualizate în timp real, se pot găsi pe pagina de Internet: https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.smhi.sehttp://stockholm.mae.ro/www.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

×