x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atrocitățile rușilor ies la iveală. Încă două gropi comune au fost găsite în Izium

Atrocitățile rușilor ies la iveală. Încă două gropi comune au fost găsite în Izium

26 Sep 2022   •   11:44
Atrocitățile rușilor ies la iveală. Încă două gropi comune au fost găsite în Izium
Sursa foto: Hepta

Ucrainenii au descoperit încă două gropi care conțin cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat președintele Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu difizat de CBS duminică seara. „Astăzi am primit mai multe informații. Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de oameni. Este vorba despre micul oraș Izium”, a spus Zelenski.

Autoritățile ruse nu au comentat afirmația lui Zelenski. Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că atacurile ar fi vizat civili.

„Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”, a mai spus președintele ucrainean.

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună lângă un cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă.

Săptămâna trecută, autoritățile au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

Șaptesprezece soldați au fost, de asemenea, exhumați dintr-o groapă comună din zonă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina