x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au furat un laptop care ar putea conţine leacul pentru cancer!

Au furat un laptop care ar putea conţine leacul pentru cancer!

17 Ian 2011   •   12:42
Au furat un laptop care ar putea conţine leacul pentru cancer!
146882-.jpgDoi cercetători din SUA, soţ şi soţie, si-au pierdut munca din ultimii câţiva ani în domeniul medical, printre care chiar şi un posibil leac pentru cancer, după ce un hoţ le-a furat laptopul, singurul dispozitiv pe care cei doi îşi păstrau informaţiile.

Incidentul s-a petrecut duminca trecuta, cand cercetatoarea Sook Shin, care, alaturi de sotul ei, Ralf Jankecht, este unul dintre principalii cercetatori de la Universitatea Oklahoma, a ramas fara laptopul pe care il folosea in studiile sale in cautarea unui leac pentru cancerul de prostata.

Laptopul, alb si cu diagonala de 13 inch, a fost furat de un hot care le-a spart geamul masinii, in timp ce acestia luau masa la un restaurant din Oklahoma City, anunţă News9.com, citat de news.corect.com. Din pacate, marea majoritate a informatiilor de pe laptop nu aveau back-up, iar o parte dintre date nici macar nu mai pot fi reproduse, fiind rezultatul unor experimente de durata,  destul de ample, derulate in ultimii doi ani.

In plus, deoarece laptopul era parolat, cei doi se tem ca hotul nici macar nu se va deranja sa incerce sa sparga securitatea, pentru a da de pretioasele informatii, preferand probabil sa le stearga direct, prin formatarea laptopului - anuland astfel si speranta unui leac pentru cancerul de prostata, care ar fi putut rezulta din acestea.

"Nu pot sa dorm sau sa mananc de duminica trecuta. Sunt devastata si ma simt extrem de vinovata", a declarat Shin, citata de News9.com, implorandu-l in acelasi timp pe hot sa le returneze aparatul, asigurandu-l ca nu vor depune plangere, ba chiar ii vor oferi si "o recompensa" de 1.000 de dolari.

 "Te rog, adu-ne inapoi laptopul cu informatiile salvate pe el. Ne va ajuta enorm, iar tu vei face o fapta buna pentru societate", a declarat si sotul acesteia, Ralf Jankecht.

Disperarea celor doi este usor de inteles, tinand cont ca aceasta boala omoara circa 30.000 de barbati, numai in Statele Unite. Indiferent de rezultatul apelului lor catre hot, un lucru e sigur: de acum inainte, cei doi vor salva, mai mult ca sigur, orice document pe mai multe dispozitive, probabil inclusiv dischete.

×