x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia introduce a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei trecuți de 30 de ani

Australia introduce a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei trecuți de 30 de ani

07 Iul 2022   •   13:30
Australia introduce a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei trecuți de 30 de ani

Australia a decis să introducă a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei trecuți de 30 de ani, în condițiile în care această doză era prevăzută până acum doar pentru cei care au trecut de 65 de ani. A atins cel mai mare vârf de internări în spitale din februarie încoace.

Australia a declarat joi că va extinde distribuirea celei de-a patra doze de vaccinuri COVID-19 începând de săptămâna viitoare, în timp ce luptă împotriva unei creșteri constante a internărilor în spitale, alimentate de noile subvariante Omicron, BA.4 și BA.5, foarte contagioase, anunță Reuters.

Noile subvariante au devenit tulpini dominante în mai multe țări, experții avertizând că acestea ar putea duce la mai multe spitalizări și decese, deoarece se răspândesc mai rapid decât alte variante de coronavirus.

New South Wales, cel mai populat stat din Australia, se confruntă cu un nou val de infecții determinat de variantele BA.4 și BA.5.

Între timp, în Victoria acestea au devenit tulpinile dominante.

"Pandemia nu s-a terminat, intrăm într-un al treilea val care pune o presiune enormă asupra sistemului nostru de sănătate și spitalicesc", a declarat ministrul sănătății, Mark Butler.

Aproximativ 4.000 de persoane sunt acum internate în spitalele din Australia, cel mai mare număr de la începutul lunii februarie, au declarat autoritățile.

Începând de luni, persoanele cu vârsta de peste 30 de ani vor fi eligibile pentru a patra doză, a declarat Butler, după ce grupul consultativ de imunizare din Australia și-a actualizat recomandările.

Modificările vor face ca peste 7 milioane de persoane să fie eligibile pentru a doua vaccinare de rapel. Vaccinarea a fost limitată până acum la persoanele de peste 65 de ani sau cu boli grave.

După ce a stăpânit în mare măsură virusul prin restricții severe la graniță și închideri instantanee la începutul pandemiei, Australia a început să trăiască cu virusul la sfârșitul anului trecut, printr-o relaxare eșalonată a restricțiilor, după o vaccinare de amploare.

Un sondaj al Universității Naționale Australiene publicat joi a arătat că tinerii australieni au suferit cea mai mare scădere a satisfacției în ceea ce privește viața dintre toți cetățenii în primii doi ani ai pandemiei COVID-19.

Miercuri, Australia a eliminat o regulă care îi obliga pe turiști să își declare statutul de vaccinare împotriva COVID, marcând astfel sfârșitul unei alte restricții majore.

Australia, una dintre cele mai puternic vaccinate țări împotriva COVID, a administrat până acum două doze la 95% dintre persoanele de peste 16 ani.

Mai mult de 70% au primit o a treia doză.

Acest lucru a ajutat Australia să își restrângă numărul de cazuri de COVID. Bilanțul total al deceselor a depășit duminică 10.000 de morți, dar creșterea a fost mult mai lentă decât în multe alte țări.

(sursa: Mediafax)

×