x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia înăsprește regulile în privința vizelor pentru studenți

Australia înăsprește regulile în privința vizelor pentru studenți

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   11:15
Australia înăsprește regulile în privința vizelor pentru studenți

Australia intenționează să înjumătățească numărul de imigranți și să înăsprească regulile privind vizele pentru studenți.

Luni, Australia a anunțat că va înăspri regulile privind vizele pentru studenții străini și angajații slab calificați, ceea ce ar putea înjumătăți numărul de imigranți în următorii doi ani, în timp ce guvernul încearcă să revizuiască ceea ce a declarat că este un sistem de migrație " defect", relatează Reuters.

Conform noilor politici, studenții străini vor trebui să obțină note mai mari la testele de limba engleză și va exista o examinare mai amănunțită a celei de-a doua cereri de viză a unui student, care le va prelungi șederea."Strategia noastră va readuce numărul de imigranți la normal", a declarat ministrul de interne Clare O'Neil.

„Nu este vorba doar de cifre. Nu este vorba doar despre acest moment și despre experiența de migrație pe care țara noastră o are în acest moment. Este vorba despre viitorul Australiei".

În weekend, premierul Anthony Albanese a declarat că cifrele de migrație din Australia trebuie să revină la un "nivel sustenabil", adăugând că "sistemul este stricat".

O'Neil a declarat că reformele vizate de guvern exercită deja o presiune asupra migrației nete în străinătate și vor contribui și mai mult la scăderea preconizată a numărului de migranți.

Decizia vine după ce se aștepta ca migrația netă să atingă un vârf record de 510.000 în 2022-23.

Datele oficiale au arătat că se preconiza că aceasta va scădea la aproximativ un sfert de milion în 2024-25 și 2025-26, aproximativ la nivelul de dinainte de pandemie.

Potrivit lui O'Neil, creșterea migrației nete în străinătate în 2022-23 a fost determinată în principal de studenții internaționali.

Acțiunile IDP Education, care oferă servicii de plasament și educație pentru studenții internaționali, au scăzut cu peste 3% în tranzacțiile de după-amiază.

Australia și-a sporit anul trecut cifrele anuale de migrație pentru a ajuta companiile să recruteze personal pentru a acoperi deficitul de personal după ce pandemia a adus controale stricte la graniță și a ținut studenții și lucrătorii străini afară timp de aproape doi ani.

Dar afluxul brusc de muncitori și studenți străini a exacerbat presiunea pe o piață a chiriilor deja strânsă, iar numărul persoanelor fără adăpost este în creștere în această țară.

Un sondaj realizat pentru ziarul Sydney Morning Herald a arătat că 62% dintre alegătorii australieni au declarat că numărul de imigranți din țară este prea mare.

Bazându-se de mult timp pe imigrație pentru a aproviziona ceea ce este acum una dintre cele mai restrânse piețe ale forței de muncă din lume, guvernul laburist australian a făcut presiuni pentru a accelera intrarea muncitorilor cu înaltă calificare și pentru a le ușura calea spre rezidența permanentă.

Va fi creată o nouă viză specializată pentru lucrătorii cu înaltă calificare, cu un timp de procesare stabilit la o săptămână, pentru a ajuta întreprinderile să recruteze migranți de top în contextul unei concurențe puternice cu alte economii dezvoltate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia vize studenti