x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australienii plantează coridoare cu copaci pentru a salva koala

Australienii plantează coridoare cu copaci pentru a salva koala

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   18:00
Australienii plantează coridoare cu copaci pentru a salva koala
Sursa foto: Hepta

Membrii unor grupuri de conservare a faunei din Australia au plantat coridoare cu copaci pentru a salva koala, marsupialul pe cale de dispariție .

Vastele rețele de vegetație, plantate de grupul Bangalow Koalas în regiunea Northern Rivers a statului australian New South Wales, sunt un colac de salvare pentru koala și pentru numeroase alte specii.

Cordioarele asigură trecerea în siguranță prin habitatul koala din ce în ce mai fragmentat, crescând diversitatea genetică și protejând animalele de amenințările umane.

„Coridoarele noastre încearcă de fapt să-i îndepărteze de oameni, de mașini, de câini. Se pot deplasa în siguranță prin peisaj și nu trebuie să ne suporte pe noi, oamenii”, a spus Linda Sparrow, președintele Bangalow Koalas, potrivit Reuters.

Se preconizează că marsupialul koala va dispărea în sălbăticie în New South Wales până în 2050. Cele mai mari amenințări sunt incendiile de vegetație, pierderea habitatului prin exploatare forestieră și defrișarea terenurilor. Koala a dispărut deja în mai multe state australiene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia koala