x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport public şi în supermarketuri

Austria renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport public şi în supermarketuri

24 Mai 2022   •   21:30
Austria renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport public şi în supermarketuri

Austria urmează să relaxeze de la 1 iunie reglementările privind purtarea măştilor, impuse pentru a contracara pandemia de coronavirus, a anunţat marţi, la Viena, ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch, potrivit DPA.

Obligativitatea în vigoare în prezent de a purta mască FFP-2 în mijloacele de transport public şi în supermarketuri urmează să fie ridicată provizoriu pentru trei luni pe perioada verii, a precizat Rauch.

Purtarea măştii va continua să fie obligatorie în spitale şi centrele pentru bătrâni.

''Pandemia ne oferă în prezent o pauză'', a spus Rauch. Oficialul a menţionat rata de incidenţa pe şapte zile de doar 230 de noi infectări la 100.000 de rezidenţi.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că se aşteaptă ca purtarea măştii să fie obligatorie din nou în cazul în care numărul infectărilor va creşte în toamnă aşa cum se anticipează.

Obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus este în continuare suspendată, aşa cum a anunţat ministrul pentru Constituţie, Karoline Edtstadler. La începutul anului, parlamentul austriac a adoptat o lege privind obligativitatea vaccinării, dar care nu a fost implementată. 

×