x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria și Germania se pregătesc să primească peste 10.000 de imigranți

Austria și Germania se pregătesc să primească peste 10.000 de imigranți

05 Sep 2015   •   21:48
Austria și Germania se pregătesc să primească peste 10.000 de imigranți
Sursa foto: Foto: MTI / Mohai Bal

Numărul total de imigranţi care ajung în Austria după ce au fost transportaţi cu autobuze de către Ungaria la frontiera comună ar urma să ajungă sâmbătă la 10.000, a anunţat Ministerul de Interne austriac, relatează AFP şi Reuters.

Până în prezent, aproximativ 4.000 de imigranţi au traversat frontiera în cursul nopţii şi în dimineaţa zilei de sâmbătă, după ce au fost conduşi de autorităţile ungare la frontiera cu Austria, potrivit ministerului.

Şi poliţia germană a anunţat că autorităţile de la Berlin se aşteaptă să primească până la 10.000 de imigranţi în cursul zilei de sâmbătă după ce Austria şi Germania au căzut de acord cu Ungaria să le permită imigranţilor să treacă liber graniţele dintre ele, notează Reuters.

"Nu avem încă date sigure, dar ne aşteptăm la 5.000 până la 10.000 de refugiaţi astăzi (sâmbătă - n.r.)", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei germane, Stefan Sonntag.

El a adăugat că autorităţile germane încă lucrează la punerea la punct a planului pentru a face faţă acestui număr de refugiaţi. Un tren din Austria cu sute de refugiaţi urma să ajungă în jurul prânzului la Munchen.

Potrivit secretarului de stat Karoly Kontrat, din cadrul Ministerul de Interne ungar, 4.500 de imigranţi au fost transportaţi de autorităţile ungare cu autobuzele la graniţa cu Austria în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, relatează MTI.

Autorităţile ungare au precizat că situaţia din gara Keleti din Budapesta permite restabilirea serviciilor de transport. Serviciile de transport internaţional au revenit de asemenea la normal în cursul dimineţii, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei feroviare MAV, citată de MTI.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a afirmat că autorităţile nu mai intenţionează să transporte imigranţi ilegali din gara Keleti către frontiera cu Austria.

După zile de proteste şi haos, guvernul ungar de dreapta a pus vineri seară la dispoziţie zeci de autobuze pentru a transporta imigranţi din capitala Budapesta până la graniţa cu Austria. agerpres.ro

×