x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie de Paște: Un autobuz care transporta credincioși a căzut de pe o stâncă. Sunt 45 de morți

Tragedie de Paște: Un autobuz care transporta credincioși a căzut de pe o stâncă. Sunt 45 de morți

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2024   •   23:05
Tragedie de Paște: Un autobuz care transporta credincioși a căzut de pe o stâncă. Sunt 45 de morți
Sursa foto: X

Zeci de credincioși au murit după ce un autobuz care se îndrepta spre o conferință de Paște a „pierdut aparent controlul” și a „plonjat” joi într-o prăpastie în provincia Limpopo din Africa de Sud, a anunțat South African Broadcasting Corporation (SABC).

Accidentul a provocat moartea a 45 de persoane, iar una este grav rănită, a precizat departamentul de transport al țării într-un comunicat citat de CNN.

O fetiță în vârstă de opt ani care a supraviețuit a fost transportată cu avionul la spital, a precizat postul public de televiziune.

Potrivit SABC, pasagerii erau pelerini care călătoreau din Gaborone - capitala țării vecine Botswana - către o biserică pentru o conferință de Paște.

Cauza accidentului este în curs de investigare.

Accidentul a avut loc în pasul montan Mamatlakala, între Mokopane și Marken, unde autobuzul a luat foc după ce a căzut, a relatat postul public de televiziune SABC.

Ministrul sud-african al Transporturilor, Sindisiwe Chikunga, a declarat că guvernul va repatria cadavrele în Botswana, potrivit radiodifuzorului.

„Transmit sincere condoleanțe familiilor afectate de tragicul accident de autobuz de lângă Mamatlakala. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de voi în aceste momente dificile. Continuăm să îndemnăm la un condus responsabil în orice moment, cu o vigilență sporită, deoarece mai mulți oameni se află pe drumurile noastre în acest weekend de Paște”, a declarat Chikunga.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autobuz prabusit prapastie