x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile americane au reţinut doi directori ai companiei britanice BAE Systems

Autorităţile americane au reţinut doi directori ai companiei britanice BAE Systems

18 Mai 2008   •   00:00

Doi directori ai companiei britanice de apărare BAE Systems au fost reţinuţi de autorităţile americane care investighează acuzaţii de corupţie, în momentul în care au ajuns în Statele Unite, săptămâna trecută, relatează The Observer.



Doi directori ai companiei britanice de apărare BAE Systems au fost reţinuţi de autorităţile americane care investighează acuzaţii de corupţie, în momentul în care au ajuns în Statele Unite, săptămâna trecută, relatează The Observer, în ediţia electronică.

Mike Turner, directorul general al BAE Systems, şi un coleg al său au fost opriţi şi le-au fost confiscate calculatoarele portabile şi telefoanele mobile.

Deşi Guvernul britanic a generat controverse întrerupând anchetarea acuzaţiilor privind efectuarea unor plăţi ilegale către oficiali saudiţi pentru a încheia contracte de apărare, în urma presiunilor Arabiei Saudite, autorităţile americane nu au abandonat cazul. Aceste reţineri arată că SUA intenţionează să continue investigaţia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe a confirmat că un cetăţean britanic şi partenerul său de călătorie au fost "reţinuţi temporar" pe aeroportul Houston, din Texas.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe