x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din China arestează orice persoana care răspândeste zvonuri despre Apocalipsă

Autorităţile din China arestează orice persoana care răspândeste zvonuri despre Apocalipsă

17 Dec 2012   •   17:09
Autorităţile din China arestează orice persoana care răspândeste zvonuri despre Apocalipsă

Autorităţile chineze au anunţat că au arestat aproape 100 de persoane pentru că au răspândit zvonuri despre Apocalipsă, asociate cu sfârşitul unui ciclu din calendarul maya. Dintre acestea, un bărbat a fost arestat în districtul Guangshan, după ce a înjunghiat 22 de copii, în faţa unei şcoli primare, aflându-se "sub influenţa zvonurilor despre sfârşitul lumii".

În total, 93 de persoane au fost plasate în detenţie în luna decembrie, dintre care 41 aparţin unei secte creştine care a prezis că lumea se va scufunda în întuneric timp de trei zile, începând din 21 decembrie, a anunţat agenţia de presă China Nouă, citată de AFP.

37 de membri ai acestui grup, denumit "Dumnezeu atotputernic", au fost arestaţi în provincia Qinghai, iar alţi patru membri din Mongolia interioară au fost reţinuţi după ce "au escrocat persoane în vârstă", a precizat aceeaşi agenţie de presă oficială.

Secta "Dumnezeu atotputernic" i-a îndemnat pe membrii ei să înlăture de la putere Partidul Comunist Chinez, descris ca un "mare dragon roşu", şi le-a spus acestora că o nouă eră, condusă de un Cristos feminin, a sosit, a anunţat cotidianul de limbă engleză Global Times.

"Un ochi mare a fost observat în Soare pe 9 decembrie, la Beijing, iar Cristosul feminin s-a manifestat. Tsunami şi seisme violente vor avea loc în întreaga lume", se afirmă într-un mesaj al sectei, citat de acelaşi cotidian.

Predicţiile despre Apocalipsă s-au înmulţit în China după succesul de casă al filmului hollywoodian "2012", inspirat parţial din presupusa profeţie despre "sfârşitul lumii", potrivit unor interpretări date calendarului maya.

În provincia Fujian, 34 de persoane au fost arestate după ce au distribuit manifeste despre sfârşitul lumii în locuri publice, precum şi alte două persoane care au făcut acelaşi lucru în metropola Wuhan, precizează agenţia Xinhua.

×