x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din Mexic au intrat în alertă: vulcanul Popocatepetl se pregăteşte să erupă (VIDEO)

Autorităţile din Mexic au intrat în alertă: vulcanul Popocatepetl se pregăteşte să erupă (VIDEO)

18 Apr 2012   •   15:49
Autorităţile din Mexic au intrat în alertă: vulcanul Popocatepetl se pregăteşte să erupă (VIDEO)

Autoritatile mexicane au ridicat nivelul de alerta pentru vulcanul Popocatepetl, din apropierea orasului Mexico City, dupa ce acesta a inceput sa raspandeasca mici fragmente de roca.

Aceasta schimbare de activitate a vulcanului inalt de 5.450 de metri ar putea provoca explozii mari, capabile sa trimita fragmente incandescente la distante mari. Pe langa acestea, cenusa vulcanica ar prezenta serioase amenintari pentru sanatatea umana, pentru mediu si traficul aerian.

Centrul pentru Prevenirea Dezastrelor a ridicat nivelul de alerta de la galben, faza 2, la galben, faza 3, care indica posibile eliberari de lava si explozii puternice.

Serviciile de urgenta ar trebui sa fie pregatite pentru evacuari si pentru limitarea accesului in zona din apropierea vulcanului.

Vulcanul Popocatepetl a erupt ultima oara in 2000, cand 50.000 de persoane din zona au fost evacuate. Vulcanul se afla la circa 80 de kilometri de capitala Mexicului, Mexico City.

×