x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile le cer ucrainenilor să scadă consumul de electricitate la orele de vârf cu 25%

Autoritățile le cer ucrainenilor să scadă consumul de electricitate la orele de vârf cu 25%

13 Oct 2022   •   06:42
Autoritățile le cer ucrainenilor să scadă consumul de electricitate la orele de vârf cu 25%
Sursa foto: Hepta

Premierul ucrainean cere reducerea cu 25% a consumului de electricitate în orele de vârf pentru a evita întreruperile de curent electric, potrivit CNN.

Guvernul ucrainean face apel la populație să reducă semnificativ consumul de energie electrică pentru a evita penele de curent. Solicitarea vizează orele de vârf când consumul ar trebui să scadă cu 25%.

Premierul Denys Shmyhal a făcut apel la cetățeni și la întreprinderi să micșoreze consumul de electricitate între orele 17:00 și 22:00, pentru a stabiliza sistemul energetic, după pagubele provocate de atacurile cu rachete rusești din această săptămână.

„Suntem recunoscători tuturor ucrainenilor care au redus în mod deliberat consumul de energie electrică ieri și alaltăieri noapte. Economia totală a fost de 10%. De asemenea, le mulțumim primarilor, șefilor de comunități, care au avut o abordare responsabilă în ceea ce privește reducerea consumului de electricitate în comunități", a transmis Shmyhal pron intermediul unui comunicat.

Totuși, pentru a evita întreruperile de curent „este necesar să se realizeze o reducere deliberată a consumului de energie electrică de la ora 17.00 la 22.00 în întreaga Ucraină cu 25%", a mai spus premierul.

De asemenea, Shmyhal a cerut ca „publicitatea stradală și alte dispozitive consumatoare de energie" să fie oprite în timpul serii.

Totodată, el a făcut apel la oameni să folosească gazul și cărbunele cu moderație după ce pornesc încălzirea.

„Temperatura minimă în interior în această iarnă va fi de 16 grade, iar temperatura medie va fi de 18 grade. Aceasta este o necesitate și aceasta este contribuția noastră la victorie", a precizat premierul ucrainean.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina consum de electricitate