x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile SUA ar putea declasifica documentele atacurilor de la 11 septembrie 2001

Autoritățile SUA ar putea declasifica documentele atacurilor de la 11 septembrie 2001

10 Aug 2021   •   09:48
Autoritățile SUA ar putea declasifica documentele atacurilor de la 11 septembrie 2001
Sursa foto: 11 sept.2001/a3

Documentele atacurilor teroriste de la New York din 11 septembrie 2001 ar putea fii declasificate după ce mai multe familii cer insistent transparență, scrie AFP.

FBI a explicat, ieri, în fața unei instanțe din NY că va reexamina textul de lege potrivit căruia nu dezvăluie anumite informații pentru a decide care vor fi făcute publice treptat și cat maii repede. 

Există un proces în dedsfășurare prin care mai multe familii ale victimelor l-a intentat Araabiei SAudite și altor state acuzate de complicitate, dar administrațiile SUA au invocat secretul de stat. 

''După cum am promis în timpul campaniei, administraţia mea se angajează să asigure cel mai mare grad legal de transparenţă şi să respecte regulile riguroase adoptate în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama cu privire la invocarea secretului de stat'', a spus acum Joe Biden. 

În acest an se împlinesc 20 de ani de la atacurile asupra turnurilor gemene de la World Trade Center.

Familiile victimelor au trimis o scrisoare președintelui SUA prin care soliciită publicarea documentelor care arată că Arabia Saudită este implicată în atacuri. Circa 1.700 de persoane au semnat petiția.

 

×
Subiecte în articol: 11 septembrie sua documente clasificate