x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul atentatelor de la Boston, condamnat moarte, îşi recunoaşte vinovăţia şi îşi cere iertare

Autorul atentatelor de la Boston, condamnat moarte, îşi recunoaşte vinovăţia şi îşi cere iertare

24 Iun 2015   •   21:48
Autorul atentatelor de la Boston, condamnat moarte, îşi recunoaşte vinovăţia şi îşi cere iertare

Autorul atentatelor de la Boston şi-a cerut miercuri iertare apropiaţilor victimelor şi supravieţuitorilor răniţi, în cadrul audierii în care urmează să se pronunţe condamnarea sa la moarte, relatează AFP şi Reuters, citate de Antena 3.

"Aş vrea să le cer iertare victimelor, supravieţuitorilor", a declarat el în engleză, cu un uşor accent.

Citește și SUA: Djokhar Tsarnaev a fost condamnat la MOARTE pentru atentatele de la Boston

Este pentru prima dată când Djokhar Tsarnaev, în vârstă de 21 de ani, vorbeşte în public după atentatele de la 15 aprilie 2013, soldate cu trei morţi şi 264 de răniţi, dintre care 17 au avut membre amputate. Potrivit Reuters, el nu a vorbit la proces nici măcar în apărarea lui.

"Îmi pare rău pentru vieţile pe care le-am luat, pentru suferinţele şi pentru pagubele provocate, care sunt ireparabile", a mai spus el, adăugând că speră că Allah va avea milă de el, de fratele lui şi de familia sa.

Citește și Jurnalistă CNN, GAFĂ de proporţii după atentatele din Boston, în timpul unei transmisiuni LIVE (VIDEO)

"În cazul în care mai există vreo îndoială, sunt vinovat pentru acest atac, împreună cu fratele meu", a mai afirmat Djohar Tsarnaev din boxa acuzaţilor.

Autorul atentatelor de la Boston, Djohar Tsarnaev, a fost condamnat oficial la moarte miercuri de un judecător federal, la puţin timp după ce şi-a cerut pentru prima dată iertare în public pentru faptele comise, relatează AFP.

"Vă condamn la moarte prin execuţie", a declarat judecătorul George O'Toole la tribunalul federal din Boston, nord-estul SUA, după ce un juriu popular a ajuns deja la această concluzie la 15 mai, Djohar Tsarnaev fiind găsit vinovat pentru uciderea a trei persoane şi rănirea a altor 264 de oameni în atentatele de la 15 aprilie 2003 şi de uciderea unui poliţist trei zile mai târziu

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: Djohar Tsarnaev atentate boston