x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat. 160 de milioane de persoane în sărăcie extremă

Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat. 160 de milioane de persoane în sărăcie extremă

17 Ian 2022   •   16:02
Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat. 160 de milioane de persoane în sărăcie extremă
Sursa foto: Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/266/613/101/money-finance-bank-cash.jpg

Averea celor mai bogaţi 10 oameni din lume s-a dublat de la începutul pandemiei de COVID-19, transmite organizația Oxfam International. Prin comparație, 160 de milioane de persoane au ajuns în sărăcie extremă.

"Nu este din întâmplare, ci este o alegere: violenţa economică este comisă când opţiunile politice structurale sunt luate pentru cei mai bogaţi şi mai puternici oameni. Asta ne afectează direct pe toţi, iar cel mai mult pe cei mai săraci, pe femei şi fete şi pe cei din grupurile categorisite în funcţie de rasă", arată analiza "Inegalitatea ucide".

"Nu a fost niciodată mai important să începem să corectăm nedreptăţile violente ale acestei inegalităţi obscene, smulgând înapoi puterea elitelor şi averile extreme, inclusiv prin impozitare, readucând acei bani în economia reală pentru a salva vieţi. Pandemia de coronavirus a scos la lumină atât motivul lăcomiei, cât şi ocazia, prin mijloace politice şi economice, prin care inegalitatea extremă a devenit un instrument de violenţă economică", spune Gabriela Bucher, director executiv Oxfam. 

Se cere astfel diminuarea averilor excesive taxare progresivă, măsuri publice cu eficienţă dovedită în reducerea inegalităţii şi reorientarea cu curaj a puterii în economie şi societate.

 

×
Subiecte în articol: avere bogati saraci