x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Averea lui Musk scade sub 200 de miliarde de dolari

Averea lui Musk scade sub 200 de miliarde de dolari

09 Noi 2022   •   09:00
Averea lui Musk scade sub 200 de miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a vândut încă 19,5 milioane de acțiuni ale producătorului de automobile electrice Tesla, în valoare de 3,95 miliarde de dolari, conform documentelor depuse la autoritatea americană de supraveghere financiară, relatează BBC. Averea sa a scăzut sub 200 mld. dolari.

Vestea vine la mai puțin de două săptămâni după ce cel mai bogat om din lume a finalizat preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu peste 50% de la începutul acestui an.

Separat, Tesla recheamă în SUA puțin peste 40.000 dintre vehiculele sale din cauza unei potențiale probleme la servodirecție.

Averea lui Musk a scăzut marți sub 200 de miliarde de dolari, investitorii renunțând la acțiunile Tesla, de teamă că directorul executiv și cel mai mare acționar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter, scrie Reuters.

Musk are acum o avere de 194,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes, o mare parte din această sumă provenind din participația sa de aproape 15% la Tesla, care are o valoare de piață de 622 miliarde de dolari.

Compania a pierdut aproape jumătate din valoarea de piață, iar averea lui Musk a scăzut cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Investitorii au fugit inițial de Tesla din cauza îngrijorărilor legate de vânzarea de acțiuni de către Musk, care a renunțat la acțiuni în valoare de cel puțin 15 miliarde de dolari. El a încheiat luna trecută tranzacția de 44 de miliarde de dolari cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari și un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.

Acum, Wall Street se teme că Musk s-a întins prea mult, într-un moment în care producătorul de vehicule electrice își intensifică producția și se confruntă cu o concurență în creștere.

"Se pare că Elon Musk își petrece 100% din timp pe Twitter și ar putea avea nevoie de mai mult capital", a declarat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

De când a cumpărat Twitter, Musk a postat foarte puține tweet-uri despre Tesla, o practică care l-a ajutat pe platformă. În schimb, el a folosit Twitter pentru a anunța planuri pentru compania de social media, cum ar fi abonamentul de 8 dolari pe lună.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk avere miliarde