x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Averea lui Zuckerberg se topeşte. Vezi cât a pierdut fondatorul Facebook în două săptămâni

Averea lui Zuckerberg se topeşte. Vezi cât a pierdut fondatorul Facebook în două săptămâni

31 Mai 2012   •   14:01
Averea lui Zuckerberg se topeşte. Vezi cât a pierdut fondatorul Facebook în două săptămâni

In timp ce actiunile Facebook se scufunda pe zi ce trece in zona rosie, averea tanarului fondator de 28 de ani, Mark Zuckerberg se topeste ca zapada la soare – scrie Le Figaro in editia sa electronica de joi.

Conform Bloomberg, Zuckerberg ar fi pierdut 4,7 miliarde de dolari in doua saptamani – dupa listarea la bursa a retelei sociale, pe 18 mai. In acea zi, valoarea la inchidere a titlurilor Facebook a fost de 38,23 de dolari – propulsandu-l pe Zuckerberg in fruntea unei averi de 19,4 miliarde de dolari. Din aceasta suma, astazi au mai ramas 14,7 miliarde. Miercuri, dupa inca o zi de scadere pe Nasdaq, o actiune Facebook mai valora 28,19 dolari – ceea ce inseamna o scadere de 26% fata de ziua listarii.

'Acest lucru arata clar ca pe piata au fost puse prea multe actiuni, ca valoarea lor a fost exagerata si ca multi invetitori care le-au cumparat nu aveau nicio intentie sa le pastreze', a comentat un expert pentru Bloomberg.

Scaderea titlurilor Facebook l-a scos pe Zuckerberg din Top 40 al celor mai bogati oameni din lume, clasament in care se situa pe locul 25 in urma cu doua saptamani.

×