x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Averile oligarhilor ruși au scăzut dramatic din cauza unui eventual război cu Ucraina

Averile oligarhilor ruși au scăzut dramatic din cauza unui eventual război cu Ucraina

23 Feb 2022   •   12:40
Averile oligarhilor ruși au scăzut dramatic din cauza unui eventual război cu Ucraina

Tensiunile de la granița cu Ucraina a provocat scăderea dramatică  a averilor celor mai bogate persoane din Rusia, acestea diminuându-se cu circa 32 de miliarde de dolari de la începutul acestui an, arată Bloomberg.

23 de miliardari ruşi au o avere totală de aproximativ 343 miliarde de dolari.

Averea miliardarului Gennady Timchenko, aflat printre primii 500 cei mai bogați oameni de pe planetă, aa scăzut cu o treime. Acesta este fiul unui ofițer sovietic, prieten al lui Putin. Averea sa este estimată la 16 miliarde de dolari, majoritatea câștigați prin participația la compania de gaze naturale Novatek. 

Leonid Mikhelson este un alt acționar al acestei companii, a cărui avere s-a diminuat cu 6,2 miliarde de dolari. Totodată, averea preşedintelui grupului petrolier Lukoil, Vagit Alekperov, a scăzut cu 3,5 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.

Sancțiuni internaționale

Președintele american Joe Biden a decis aplicarea de sancțiuni care presupune vânzarea de obligațiuni de stat ale Rusiei în străinătate și va trimite mai mulți soldați în statele baltice. 

Marea  Britanie a impus interdicții asupra a 5 bănci rusești și a 3 oameni de afaceri din această țară, printre care Gennady Timchenko și Boris Rotenberg, tatăl ultimului miliardar fiind un alt prieten al lui Putin. 

Germania a suspendat procesul de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, a cărui deschidere a fost oricum amânată din cauza presiunilor SUA asupra Germaniei. 


 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina