x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment de la Casa Albă: Un atac nuclear al Coreei de Nord ar atrage "sfârşitul regimului" de la Phenian!

Avertisment de la Casa Albă: Un atac nuclear al Coreei de Nord ar atrage "sfârşitul regimului" de la Phenian!

04 Noi 2022   •   09:00
Avertisment de la Casa Albă: Un atac nuclear al Coreei de Nord ar atrage "sfârşitul regimului" de la Phenian!

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat, joi seară, Coreea de Nord că un potenţial atac nuclear al acestei ţări asupra Statelor Unite sau asupra altor ţări ar avea ca rezultat "sfârşitul regimului" Kim Jong-Un, în contextul testelor balistice efectuate de Phenian.

"Orice atac nuclear asupra Statelor Unite, asupra aliaţilor şi partenerilor SUA, inclusiv utilizarea de arme nucleare non-strategice, este inacceptabilă şi va avea ca rezultat sfârşitul regimului Kim", a declarat Lloyd Austin cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Pentagon cu Lee Jong-Sup, ministrul sud-coreean al Apărării, conform unui comunicat citat de site-ul Politico.com.

Lloyd Austin şi Lee Jong-Sup s-au declarat preocupaţi de testele balistice efectuate de Coreea de Nord, cerând regimului Kim Jong-Un să înceteze activităţile "destabilizatoare" şi să revină la "dialog serios".

Şi ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-Sup, a avertizat, potrivit publicaţiei The Hill, că, în cazul în care Coreea de Nord ar lansa vreun atac nuclear, rezultatul ar fi "sfârşitul regimului Kim Jong-Un printr-o ripostă extrem de puternică şi decisivă a alianţei".

Armata nord-coreeană a testat, joi dimineaţă, o rachetă balistică intercontinentală, dar, conform unor surse militare sud-coreene citate de CNN, testul a fost un eşec.

Pe fondul seriei de teste balistice nord-coreene, Statele Unite şi Coreea de Sud au decis prelungirea exerciţiilor militare comune, pentru a descuraja un eventual test nuclear al Phenianului.

Miercuri, Coreea de Nord a testat 23 de rachete, iar una a căzut aproape de apele teritoriale sud-coreene. Regimul de la Phenian condamnă vehement exerciţiile militare comune efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un