x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment al unui general norvegian: NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc

Avertisment al unui general norvegian: NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   22:30
Avertisment al unui general norvegian: NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc
Sursa foto: Hepta

Generalul norvegian Eirik Kristoffersen susține că NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc. În doi, trei ani Rusia își va recăpăta capacitatea de a lansa atacuri convenționale, anunță generalul.

NATO are doar doi-trei ani să se pregătească înainte ca Rusia să-și recapete capacitatea de a lansa un atac convențional asupra alianței, a declarat generalul norvegian, potrivit Sky News.

Comentariile generalului Eirik Kristoffersen sunt cele mai recente dintr-o serie de avertismente din partea liderilor occidentali și a oficialilor din domeniul apărării cu privire la amenințarea de la Moscova și la lipsa actuală de pregătire a alianței.

„La un moment dat cineva a spus că va dura 10 ani, dar cred că ne-am întors la mai puțin de 10 ani din cauza bazei industriale care funcționează acum în Rusia. Va dura ceva timp, ceea ce ne oferă acum o fereastră pentru următorii doi-trei ani pentru a ne reconstrui forțele, pentru a ne reconstrui stocurile în același timp în care sprijinim Ucraina”, a spus generalul Kristoffersen.

Norvegia este membră a NATO de la înființarea organizației. Națiunea scandinavă și-a crescut cheltuielile de apărare de la începutul războiului din Ucraina și își propune să atingă pragul de 2% din PIB în 2024, cu o creștere suplimentară de 2,7% din PIB până în 2030.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nato atac rusesc