x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment asupra unor posibile atacuri cu drone în Marea Roșie

Avertisment asupra unor posibile atacuri cu drone în Marea Roșie

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   18:40
Avertisment asupra unor posibile atacuri cu drone în Marea Roșie
Sursa foto: Hepta

Agenția britanică pentru operațiuni comerciale maritime a anunțat că a primit rapoarte privind prezența unor drone și o posibilă explozie în strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roșie.

Alarma vine după incidente care au avut loc în apele din Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului Israel-Hamas.

Agenția britanică pentru operațiuni comerciale maritime (UKMTO) a anunțat, duminică, că a primit rapoarte privind prezența unor drone și o posibilă explozie în strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roșie, notează Reuters. UKMTO a precizat că dronele ar putea proveni din Yemen și a cerut navelor aflate în apropiere să dea dovadă de prudență. Reuters nu putut confirma aceste rapoarte.

Avertizarea vine în urma unor incidente care au avut loc în apele din Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas.

O navă cargo din Israel a fost capturată luna trecută de gruparea Houthi, aliată a Iranului, care controlează coasta Yemenului de la Marea Roșie. Gruparea a lansat anterior rachete balistice și drone înarmate asupra Israelului și a promis că va viza mai multe nave israeliene.

Săptămâna trecută, o navă de război a marinei americane a răspuns la un apel de ajutor de la un petrolier gestionat de Israel în Golful Aden, care fusese capturat de indivizi înarmați.

×