x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AVERTISMENT ŞOCANT al oamenilor de ştiinţă: EBOLA ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul acestei luni!

AVERTISMENT ŞOCANT al oamenilor de ştiinţă: EBOLA ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul acestei luni!

06 Oct 2014   •   09:16
AVERTISMENT ŞOCANT al oamenilor de ştiinţă: EBOLA ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul acestei luni!
Sursa foto: RITCHIE B. TONGO/EPA

Cercetătorii susţin că virusul Ebola ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfarşitul lunii octombrie, scrie The Independent.

În urma unui studiu privind modul în care se răspândeşte acest virus şi a datelor companiilor aeriene privind zborurile efectuate, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că probabilitatea de apariţie a virusului Ebola în Franţa până la 24 octombrie este de 75 la sută, în timp ce în cazul Marii Britanii este de 50 la sută.

"Nu există o listă exactă a ţărilor vizate de riscul de răspândire a virusului, este vorba de o probabilitate. Însă aceste probabilităţi cres pentru fiecare ţară în parte. Este vorba doar despre cine are noroc şi cine nu. traficul aerian este un catalizator pentru răspândirea epidemiei", a declarat Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston.

Virusul Ebola a provocat moartea a 3.338 de persoane, din 7.178 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), din care mai mult de jumătate în Liberia, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

×