x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertizare de tsunami în Noua Zeelandă

Avertizare de tsunami în Noua Zeelandă

13 Noi 2016   •   15:10
Avertizare de tsunami în Noua Zeelandă
Sursa foto: pixabay.com

Serviciul naţional de apărare civilă din Noua Zeelandă a emis o avertizare de producere a valurilor tsunami în urma puternicului cutremur produs la scurt timp după miezul nopţii (12:02 ora locală), cerând locuitorilor de pe coasta de est a Insulei de Sud să caute adăposturi aflate la înălţimi mai mari, transmit agenţiile internaţionale de ştiri. 

Imediat după producerea cutremurului, la 90 de km nord-est de Christchurch, cel mai mare oraş al Insulei de Sud, oamenii au ieşit pe străzi după ce mai multe zone au rămas fără energie electrică. 

Serviciul Geonet al Noii Zeelande a transmis că seismul a fost revizuit la 6,6 şi a fost perceput în mare parte din teritoriul ţării. 

Deocamdată, este prea devreme pentru a evalua pagubele sau pentru a stabili dacă au fost rănite sau ucise persoane, conform serviciului naţional de apărare civilă, indică AFP şi Reuters. 

"Întreaga casă s-a prăbuşit peste noi, unele lucruri s-au distrus şi am rămas fără energie electrică", a spus o femeie din localitatea Takaka, aproape de extremitatea nordică a Insulei de Sud, pentru Radio New Zeeland, conform Reuters, citează Agerpres.

×