x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertizare MAE: COD ROȘU de caniculă în Italia!

Avertizare MAE: COD ROȘU de caniculă în Italia!

07 Aug 2015   •   22:05
Avertizare MAE: COD ROȘU de caniculă în Italia!
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Italia că Serviciul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunţat temperaturi foarte ridicate în majoritatea regiunilor italiene, în special în zonele din nord-vestul ţării.

Potrivit unui comunicat al MAE remis vineri AGERPRES, în câmpia Padului sunt anunţate temperaturi de peste 36-38 de grade C în timpul zilei, cu tendinţă de caniculă în orele după-amiezii şi seara. Meteorologii avertizează că noul val de căldură africană va aduce în peninsulă cele mai ridicate temperaturi din această vară.

Maximele de temperatură sunt prevăzute pentru zilele de vineri şi sâmbătă. În marile centre urbane din regiunile Piemonte, Lombardia şi în nordul Toscanei se pot înregistra temperaturi până la 40 de grade C, avertizează MAE.

"De duminică sunt aşteptate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, cu caracter local, în special în zonele din nord-vestul ţării, începând din zona subalpină şi extinzându-se treptat spre câmpia piemonteză şi lombardă. Există pericolul de ploi torenţiale, cu cantităţi mari de apă pe metrul pătrat. Reamintim că fenomene atmosferice extrem de violente de acest fel s-au produs în regiunea Veneto şi la Florenţa săptămânile precedente", se precizează în comunicatul citat.

Traficul rutier este codificat cu nivel roşu pentru acest sfârşit de săptămână şi pentru cel viitor. "Vineri, pe două dintre principalele autostrăzi italiene, A1 (Milano-Napoli) şi A14 (Bologna-Taranto), s-au înregistrat accidente de circulaţie care au produs cozi kilometrice, forţele de ordine şi autorităţile sanitare intervenind pentru a acorda asistenţă călătorilor obligaţi să stea mai multe ore blocaţi pe autostradă", se spune în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cod rosu canicula mae italia