x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviaţia militară a SUA a paraşutat muniţie rebelilor în nordul Siriei

Aviaţia militară a SUA a paraşutat muniţie rebelilor în nordul Siriei

12 Oct 2015   •   20:03
Aviaţia militară a SUA a paraşutat muniţie rebelilor în nordul Siriei

Aviaţia militară a SUA a paraşutat, duminică, muniţie în nordul Siriei rebelilor care luptă împotriva Statului Islamic, a anunţat luni un purtător de cuvânt al comandamentului forţelor americane în Orientul Mijlociu (Centcom), relatează AFP.

Operaţiunea de paraşutare, întreprinsă de avioane cargo C-17 ale US Air Force în numele coaliţiei împotriva Statului Islamic, 'a furnizat muniţie grupărilor arabe siriene ai căror responsabili au făcut obiectul unor verificări adecvate de către Statele Unite', a indicat colonelul Patrick Ryder, într-un comunicat.

Potrivit unui responsabil de la Pentagon, avioanele au paraşutat în total 50 de tone de muniţii.

Acest gen de operaţiuni ilustrează noua orientare a administraţiei Obama, anunţată vineri, împotriva organizaţiei Statul Islamic în Siria, după eşecul programului de antrenare a rebelilor sirieni moderaţi. Conform noii abordări, Pentagonul se va concentra pe furnizarea de arme unor grupări verificate şi pe sprijin aerian, astfel încât acestea să poată întreprinde atacuri concertate împotriva jihadiştilor.

Comunicatul de luni subliniază eficienţa luptei duse de forţele kurde siriene şi de grupări arabe pentru eliberarea zonelor de la frontiera cu Turcia.

Operaţiunile de paraşutare 'au ca scop să prelungească succesul acestor forţe pentru a alunga gruparea Statul Islamic de pe teritoriul sirian', arată textul menţionat.

Potrivit agenţiei Reuters, care citează un purtător de cuvânt al Frontului Revoluţionarilor Raqqa, o grupare de insurgenţi, armata americană urmează să le furnizeze în scurt timp noi arme cu care să fie lansată o ofensivă comună cu aliaţii lor kurzi asupra oraşului Raqqa, controlat de luptători ai Statului Islamic.AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria