x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviația militară irakiană a atacat un convoi în care se presupune că se afla liderul grupării Statul Islamic

Aviația militară irakiană a atacat un convoi în care se presupune că se afla liderul grupării Statul Islamic

11 Oct 2015   •   16:20
Aviația militară irakiană a atacat un convoi în care se presupune că se afla liderul grupării Statul Islamic

Avioane ale armatei irakiene au atacat duminică un convoi în care se presupune că s-ar fi aflat şi liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, relatează agenţiile internaţionale de presă citând televiziunea publică de la Bagdad.

Conform sursei citate, în momentul raidului al-Baghdadi se îndrepta către localitatea Karabla, în apropierea frontierei cu Siria, pentru a participa la o întâlnire cu militanţi ai SI. Televiziunea irakiană mai menţionează că a fost bombardat şi locul unde urma să se desfăşoare această întâlnire, mulţi dintre cei prezenţi acolo, inclusiv diverşi comandanţi ai SI, fiind ucişi sau răniţi.

Totuşi, soarta lui al-Baghdadi încă nu este cunoscută. De altfel, nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre un atac asupra sa. În luna mai, SI a difuzat o înregistrare video cu acesta, infirmând atunci o relatare anterioară că ar fi fost grav rănit în urma unui raid al avioanelor coaliţiei anijihadiste conduse de SUA.

Sursa: AGERPRES 

×