x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion al companiei româneşti Legend Airlines, suspectat de trafic de persoane, a fost reţinut la sol în Franţa

Un avion al companiei româneşti Legend Airlines, suspectat de trafic de persoane, a fost reţinut la sol în Franţa

de Redacția Jurnalul    |    22 Dec 2023   •   18:45
Un avion al companiei româneşti Legend Airlines, suspectat de trafic de persoane, a fost reţinut la sol în Franţa

Aeroportul Châlons-Vatry din Marne, Franța, este închis de joi, după sosirea unui avion din Emiratele Arabe Unite cu peste 300 de pasageri la bord. Autoritățile bănuiesc că printre ele se numără și victime ale traficului de persoane.

Conform BFMTV, avionul, care aparține unei companii românești, este încă pe pistă, în timp ce autoritățile suspectează imigrație ilegală, potrivit unor surse.

Autoritățile au fost alertate de o informație anonimă potrivit căreia unii dintre pasageri ar putea fi victime ale traficului de persoane.

Pare că două persoane, ambele pasagere, au fost reținute pentru "verificarea suspiciunii de trafic de persoane în bandă organizată".

Potrivit prefecturii din Marne, avionul în cauză a decolat din Dubai și urma să facă joi o simplă escală pe aeroportul din Châlons-Vatry. A aterizat pe pista din Marne după-amiază, cu 303 pasageri indieni la bord. La scurt timp, avionul urma să decoleze din nou spre Nicaragua.

La cererea procurorului general, Brigada de Jandarmerie a Transporturilor Aeriene (BGTA) a intervenit și aeronava a fost reținută la sol.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă și face cercetări, sub conducerea JUNALCO (Juridiction Nationale de Lutte contre la Criminalité Organisée), cu privire la condițiile în care au fost transportați pasagerii.

Prefectura Marne a emis un ordin de izolare a aeroportului prin extinderea zonei de așteptare la toate punctele de îmbarcare și debarcare, precum și la sala de primire, având în vedere "numărul mare de cetățeni străini care sosesc".

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: avion sol