x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Unul dintre avioanele noastre a fost atacat cu focuri de armă", informează Serviciul de Pază a Frontierei din Ucraina

"Unul dintre avioanele noastre a fost atacat cu focuri de armă", informează Serviciul de Pază a Frontierei din Ucraina

08 Mar 2014   •   20:15
"Unul dintre avioanele noastre a fost atacat cu focuri de armă", informează Serviciul de Pază a Frontierei din Ucraina

Serviciul de Pază a Frontierei din Ucraina (SGU) a denunţat că unul dintre avioanele sale a fost atacat sâmbătă cu focuri de armă pe când patrula frontiera administrativă cu republica autonomă rusofonă Crimeea a Ucrainei, informează sâmbătă EFE.

Echipajul acestui avion uşor, care nu este echipat cu armament, a observat că se trage asupra aparatului de zbor în timp ce acesta survola localitatea Armiansk, în istmul care uneşte peninsula Crimeea de restul teritoriului ucrainean. 'Piloţii au executat o manevră de eschivare bruscă, au coborât la înălţimea minimă admisă şi au părăsit zona' atacului, potrivit unui comunicat al SGU.

Autorităţile ucrainene denunţă că 'agresori înarmaţi ruşi comit tot felul de acte arbitrare, supun grănicerii la presiuni psihologice, îi ameninţă, îi dezinformează şi îi intimidează', relevă comunicatul, care adaugă că, în acest caz, 'au folosit arme de foc, în ciuda riscului pe care acestea le presupun la adresa vieţii oamenilor' .

×
Subiecte în articol: avion ucraina focuri de arma grăniceri