x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion ucrainean prăbuşit la Teheran. Ambasada Ucrainei renunţă la menţiunea iniţială privind o problemă la motor

Avion ucrainean prăbuşit la Teheran. Ambasada Ucrainei renunţă la menţiunea iniţială privind o problemă la motor

08 Ian 2020   •   14:12
Avion ucrainean prăbuşit la Teheran. Ambasada Ucrainei renunţă la menţiunea iniţială privind o problemă la motor
Sursa foto: Red Crescent Society of the Islamic Republic of Iran

Ambasada Ucrainei în Iran a renunţat la o menţiune iniţială conform căreia accidentul avionului Boeing-737 al companiei Ukraine International Airlines prăbuşit lângă Teheran a fost provocat de o problemă la motorul aeronavei, transmite Reuters.

Într-o a doua declaraţie se arată că motivele prăbuşirii nu se cunosc şi că toate comentariile anterioare nu au avut caracter oficial.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Kiev dacă avionul ar fi putut fi doborât de o rachetă, premierul ucrainean Oleksi Honcearuk s-a arătat prudent faţă de orice speculaţii până când vor fi cunoscute rezultatele anchetei în acest caz.

De asemenea, el a anunţat că Ucraina a interzis zborurile companiilor sale aeriene în spaţiul iranian începând din 9 ianuarie.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a fost cuprins de flăcări la scurt timp după ce a căzut.

Potrivit şefului diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko, persoanele decedate în accident sunt 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni (doi pasageri şi cei nouă membri ai echipajului), zece suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici.

Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic desfăşurat pe data de 6 ianuarie. De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.

AGERPRES

×