x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul preşedintelui Honduras nu a avut voie să intre în spaţiul aerian al Nicaragua

Avionul preşedintelui Honduras nu a avut voie să intre în spaţiul aerian al Nicaragua

09 Iul 2009   •   00:00

Nicaragua a interzis miercuri accesul în spaţiul său aerian al avionului noului şef de stat din Honduras, Roberto Micheletti, după ce a primit o cerere de survol, a anunţat directorul Aviaţiei civile de la Tegucigalpa, relatează AFP.



Conducerea aviaţiei civile din Honduras a primit o notificare de refuz la cererea depusă de Forţele Aeriene din Honduras (FAH) pentru survolul avionului prezidenţial, a precizat directorul instituţiei, col. Alfredo San Martin. "Acest avion ne-a violat spaţiul aerian" la 28 iunie, indică textul autorităţilor din Nicaragua pentru a explica interdicţia, a adăugat responsabilul hondurian. Este chiar avionul în care preşedintele Manuel Zelaya a fost expulzat în Costa Rica după arestarea sa de către armată, la 28 iunie, în ziua organizării unui referendum care ar fi deschis calea către realegerea acestuia în fruntea statului.

Această interdicţie ar putea să nu fie însă de ajuns pentru a-l împiedica pe Roberto Micheletti să se deplaseze în Costa Rica pentru a asista la prima reuniune de dialog organizată de preşedintele Arias, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace şi mediator în criza honduriană, a adăugat col. Alfredo San Martin.

Consiliul de Securitate din Honduras s-a reunit miercuri seară la Tegucigalpa pentru a examina perspectivele unei plecări a lui Roberto Micheletti la reuniunea din Costa Rica, luând în considerare şi o posibilă amânare a deplasării, potrivit unor surse apropiate noilor autorităţi. Întâlnirea de la San Jose ar urma să fie primul contact între preşedintele exilat, Manuel Zelaya, şi Roberto Micheletti, numit şef al statului după destituirea sa, în cadrul unei medieri în care SUA au jucat un rol central.

×
Subiecte în articol: externe