x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generali, avocați și șefi de penitenciare arestați pentru trafic de droguri în Ecuador

Generali, avocați și șefi de penitenciare arestați pentru trafic de droguri în Ecuador

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   23:15
Generali, avocați și șefi de penitenciare arestați pentru trafic de droguri în Ecuador
Sursa foto: Hepta

Biroul procurorului general al Ecuadorului a transmis joi că a reținut 29 de persoane, inclusiv pe șeful autorității de reglementare judiciară a țării, în cadrul unei anchete privind o presupusă rețea de trafic de droguri, potrivit Reuters.

Aproximativ 900 de procurori și ofițeri de poliție au efectuat peste 75 de percheziții la birourile Consiliului Judiciar, precum și la locuințele judecătorilor, procurorilor și ofițerilor de poliție.

Procurorul general Diana Salazar a declarat că ancheta în acest caz a început după uciderea de anul trecut, în interiorul unei închisori, al unui deținut, Leandro Norero, acuzat de spălare de bani.

Ancheta a dezvăluit „structuri criminale înfipte la toate nivelurile statului și direct legate de traficul de droguri”, a transmis Salazar într-o înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare.

Printre persoanele arestate se numără un fost general de poliție, precum și personal din cadrul serviciului de penitenciare, avocați și șeful Consiliului Judiciar, Wilman Teran.

Wilman Teran a publicat o înregistrare video care surprinde arestarea sa, numind-o „o persecuție”.

Parchetul a declarat că cei reținuți au folosit bani obținuți din activități ilegale pentru a mitui presupuși oficiali judiciari pentru a obține beneficii legale.

Biroul procurorului general a avertizat cu privire la o posibilă escaladare a violenței ca răspuns la această operațiune.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic de droguri ecuador