x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banca Vaticanului se scaldă în ape tulburi

Banca Vaticanului se scaldă în ape tulburi

05 Iun 2012   •   11:20
Banca Vaticanului se scaldă în ape tulburi

Locuinta fostului presedinte al Bancii Vaticanului, a fost perchezitionata, luni 4 iunie, in cadrul unei anchete a parchetului din Napoli care se ocupa cu cercetarea suspiciunii de coruptie din cadrul grupului de aeronautica si aparare Finmeccanica.

"Perchezitia nu are legatura cu dosarul in care banca este cercetata" a subliniat procurorul Alessandro Pennasilico, fara sa dea mai multe detalii.

Luna trecuta Ettore Gotti Tedeschi, presedintele bancii Vaticanului, a fost demis de catre consiliul de administrare care i-a reprosat "proasta guvernare". Decizia privind demiterea lui Tedeschi a fost votatata in unanimitate.

Oficialii bancii au anuntat ca sunt in cautarea unui nou presedinte care sa fie capabil "sa restabileasca relatiile in totalitate si eficace dintre institutie si comunitatea financiara".

Pe de alta parte Ettore Gotti Tedeschi a declarat ca a fost demis din cauza viziunii sale si dorintei de a transforma banca intr-o institutie transparenta, lucruri care au displacut profund autoritatilor de la Vatican.

In decembrie 2011, presedintele Finmeccanica, Pier Francesco Guarguaglini, a demisionat. Grupul este fragilizat din cauza anchetei determinate de suspiciunea de coruptie care se intinde pana la responsabili de rang inalt in stat.

×