x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor"

Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor"

de Mediafax    |    15 Oct 2011   •   14:25
Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor"

Grupuri de persoane neidentificate au spart geamurile unor banci si au incendiat doua masini, sambata dupa-amiaza, la scurt timp dupa inceputul manifestatiei "indignatilor" in centrul Romei, relateaza AFP.
Incidentele s-au produs in apropiere de Colosseum, unde zeci de mii de persoane manifesteaza in cadrul zilei mondiale de protest fata de problemele generate de criza economica si de puterea financiara.

La scurt timp dupa demararea manifestatiei, grupuri mici de persoane au spart vitrinele a doua banci de pe strada Cavour, cu ajutorul unor panouri de circulatie, dupa care au fugit si s-au amestecat printre manifestanti.
Alte grupuri au incendiat doua masini. O coloana de fum se ridica in zona Colosseumului, unde pompierii au fost trimisi rapid.

Potrivit agentiei italiene ANSA, mai multi manifestanti au incercat sa retina un alt grup de persoane violente, care purtau masti negre si aruncau cu sticle spre ei.

Elemente scapate de sub control au incendiat o anexa a Ministerului Apararii din Roma, potrivit unui jurnalist AFP. Cu putin inainte de ora 17.00 (18.00, ora Romaniei), se puteau vedea flacari iesind din cladirea in jurul careia inca se mai aflau o suta de persoane cu masti negre, care au incendiat si doua masini.

Centrul orasului a fost inconjurat inca din cursul diminetii de politie, care se temea de incidente violente pe fondul manifestatiilor, similare celor din decembrie 2010 care s-au soldat cu zeci de raniti.

×