x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băncile din zona euro au înăsprit condițiile de creditare în trimestrul trei din 2021

Băncile din zona euro au înăsprit condițiile de creditare în trimestrul trei din 2021

27 Oct 2021   •   09:38
Băncile din zona euro au înăsprit condițiile de creditare în trimestrul trei din 2021

Băncile din zona euro au înăsprit condițiile de creditare în trimestrul trei din 2021 iar acestea vor continuna și în următoarele trei luni, potrivit unui studiu BCE, citat de Reuters.

Aceste măsuri ar putea afecta creșterea economică și ar putea determina BCE să aplice măsuri de stimulare pentru companii, astfel ca acestea să aibă acces la lichidități. 
"Pentru creditele ipotecare, înăsprirea a fost legată de toleranţa la risc a băncilor şi de costurile lor de finanţare. În trimestrul patru din 2021, băncile se aşteaptă la o înăsprire suplimentară a standardelor de creditare, dar nu estimează o modificare a cererii pentru creditele ipotecare", transmite BCE.

Instituțiile de creditare în Franța, Germania și Spaniaau impus condiții mai aspre la creditele ipotecare .

Totodată, BCE menține aceeași dobândă de polticăc monetară care este cea mai scăzută din istorie însă va încetini programul de achiziție în regim de urgență (PEPP) în trimestrul al patrulea. 

Dobânzle la operațiunile de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitarea de creditare marginală precum și la facilitatea de depozit rămân nemodificate la 0%, 0,25% și 0,50%.
 

×
Subiecte în articol: credite zona euro