x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băncile elveţiene elimină secretul bancar din relaţia cu Franţa!

Băncile elveţiene elimină secretul bancar din relaţia cu Franţa!

13 Iun 2009   •   00:00

Franţa şi Elveţia au încheiat un acord care va permite administraţiei fiscale franceze să obţină din partea autorităţilor elveţiene informaţii, inclusiv bancare, fără restricţii. Acordul încheiat la Berna intră în vigoare din 1 ianuarie 2010, informează AP.



"Elveţia nu va putea să-şi mai opună legislaţia referitoare la secretul bancar pentru a refuza să comunice Franţei aceste informaţii", subliniază ministerele franceze ale Economiei şi Bugetului, care îşi exprimă satisfacţia într-un comunicat comun pentru acest "progres major în procesul de favorizare a transparenţei, angajat pe plan internaţional".

În 13 martie, Elveţia s-a declarat dispusă să-şi flexibilizeze fluxul de informaţii cu partenerii şi să-şi revizuiască reţeaua convenţiilor fiscale bilaterale cu scopul de a adopta standardele Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economice /OCDE/ în materie de schimb de informaţii. "Acest acord constituie o nouă traducere concretă a deciziilor luate în cadrul reuniunii şefilor de state ale G-20 în 2 aprilie 2009", a estimat Ministerul Bugetului, precizând că "acordul va fi semnat la nivel ministerial în toamnă".

×
Subiecte în articol: externe