x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bani din droguri pentru bombe

Bani din droguri pentru bombe

02 Apr 2004   •   00:00

Traficul de droguri a fost sursa de finantare a atentatelor din 11 martie din Madrid, sustine presa spaniola, care citeaza documente si surse din ancheta.

„Traficul de substante interzise a permis crearea unei relatii speciale, de incredere intre cei implicati si a facilitat obtinerea finantarii si obtinerea substantelor explozibile si a detonatoarelor", scrie judecatorul de instructie Juan del Olmo.

Inscrisul, citat de cotidianul El Pais, face parte din ordinul de arestare emis pe numele lui Basel Ghayoun, unul dintre suspectii despre care se crede ca a participat direct la atentatele care s-au soldat cu moartea a 191 de persoane.

HASIS CONTRA EXPLOZIBIL. Potrivit aceleiasi surse, anchetatorii au descoperit peste 20 de kilograme de hasis si cocaina in urma unei perchezitii la domiciliul altui suspect plasat in arest, marocanul Hamid Ahmidan. Cotidianul Vanguardia dezvaluie ca drogurile erau folosite pentru obtinerea de explozibil. Mai mult, un fost miner spaniol arestat de autoritati ar fi furnizat teroristilor 110 kilograme de explozibil utilizat in minerit. El a primit, in schimb, circa 30 de kilograme de hasis. Tranzactia a avut loc intr-o localitate din nordul Spaniei. Acolo au cautat teroristii sa faca rost de cat mai mult explozibil, dupa care au transportat incarcatura in apropiere de Madrid, unde au fabricat bombele. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe