x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă avertizează că se epuizează bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei de SUA

Casa Albă avertizează că se epuizează bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei de SUA

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   17:45
Casa Albă avertizează că se epuizează bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei de SUA
Sursa foto: Hepta

Directorul financiar al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui republican al Camerei Reprezentanților, că bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei este aproape epuizat.

Scrisoarea a fost adresată lui Mike Johnson, dar şi altor lideri ai Congresului. Statele Unite ale Americii rămân fără timp şi fără bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia, a avertizat Shalanda Young care a mai spus că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea victoriilor ruse, potrivit Reuters.

„Vreau să fiu clar: fără acțiunea Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există niciun vas magic de finanțare. Nu avem bani și aproape nu avem timp.”

În octombrie, administrația președintelui democrat Joe Biden a cerut Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase privind Ucraina, Israelul și securitatea frontierei SUA

Republicanii controlează Camera Reprezentanților având o majoritate minimă. Finanțarea pentru Ucraina a devenit subiect de dezbatere între politicienii americani..

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bani sua Ucraina