x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banii învrăjbesc din nou "clanul" L’Oreal.

Banii învrăjbesc din nou "clanul" L’Oreal.

de Sînziana Stancu    |    10 Iun 2011   •   10:46

Fiica lui Bettencourt, Francoise, vede din nou averea familiei pusa in pericol de catre mama sa, care este femeia cea mai bogata din Franta la varsta de 88 de ani. Francoise Bettencourt-Meyer este nemultumita de “noul anturaj' al mamei sale, in persoana lui Pascal Wilhelm, pe care Liliane l-a desemnat, in luna ianuarie, sa administreze averea sa in caz de punere sub protectie, informeaza AFP citand surse judiciare franceze. Protagonistul primului scandal care le-a invrajbit pe mostenitoarea imperiului cosmetic L’Oreal si pe unica sa fiica a fost scriitorul si artistul fotograf Francois Marie-Barnier, pe care Francoise l-a acuzat ca a profitat de slabiciunea mamei ei pentru a obtine de la ea 1 milion de euro sub forma unei asigurari de viata si mai multe tablouri de valoare. Faptele se petrecusera in perioada 1990-2000.

De data aceasta, Francoise s-a adresat judecatorului care stabileste tutela, la tribunalul din Courbevoie (regiune pariziana), caruia i-a solicitat, printr-o cerere, sa examineze conditiile de executare a acestui mandat, dat fiind faptul ca in data de 25 martie magistratul respectiv emisese o ordonanta prin care constata alterarea vizibila a “facultatilor cognitive' ale Lilianei Bettencourt, suferinda de o “boala cerebrala si surditate avansata'. Judecatoarea care emisese ordonanta, estimase ca batrana mostenitoare se afla “in imposibilitate de a-si administra singura averea'. Judecatoarea nu ordonase insa atunci si punerea subtutela a Lilianei. Tocmai aceste deficiente fusesera puse in cauza de fiica mostenitoarei in scandalul de aul trecut dintre mama si fiica, scandal ce trecuse si granita politico-fiscala, in tot taraboiul fiind implicat si un ministru din guvernul francez, Eric Woert, suspectat de conflict de interese in aceasta afacere.

Procedura de punere sub protectie a Lilianei si a averii sale a fost relansata in repetate de randuri de fiica ei, dar fara nici un rezultat pana acum, cand ea spune ca “s-a creat un nou cordon de securitate' in jurul mamei sale, “in detrimentul familiei' insa, ce ii vizeaza atat pe Wilhelm, cat si pe medicul si infirmierul Lilianei. Avocatii lui Francoise sustin ca in jurul mamei sale s-a constituit “un ciudat amestec de persoane', cu tot felul de interese, mai ales ca Wilhelm este consilierul producatorului de televiziune Stephane Courbit, in care Liliane ar fi investit 170 de milioane de euro.

×