x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama a fost aproape de a fi oferit spre adopţie

Barack Obama a fost aproape de a fi oferit spre adopţie

08 Iul 2011   •   06:12
Barack Obama a fost aproape de a fi oferit spre adopţie

Parintii lui Barack Obama se gandeau sa-l ofere pe acesta spre adoptie Armatei Salvarii inainte de a se naste, conform unei parti a unui document de emigrare ce a fost facuta publica in premiera.

Cu cateva luni inainte de nasterea lui Barack Obama, tatal sau, Barack Obama Senior, era cercetat de ofiterii de la emigrari care il suspectau de bigamie. Cand acestia l-au interogat, in Hawaii, in primavara anului 1961, tatal viitorului presedinte, pe atunci in varsta de 24 de ani, a explicat ca a divortat de prima sa sotie in Kenya si a precizat ca noua sa sotie, Ann Dunham, era insarcinata in 5 luni.

"Subiectul si-a lasat sotia, cetatean american, insarcinata si desi sunt casatoriti, ei nu locuiesc impreuna, iar doamna Dunham face formalitatile cu Armata Salvarii pentru a-si ceda copilul", scria Lyle H. Dahling, un ofiter de la Biroul de Emigrari din Honolulu la 12 aprilie 1961.

Aceasta nota din dosarul de emigratie al tatalui lui Obama a fost obtinuta conform legii libertatii de informare de catre Sally Jacobs, a carei carte despre tatal presedintelui american, "The Other Barack: The Bold and Reckless Life of President Obama's Father" (Celalalt Obama: Viata curajoasa si riscanta a tatalui presedintelui Obama), urmeaza sa fie publicata saptamana viitoare.

Robert Gibbs, fostul ofiter de presa al Casei Albe, i-a declarat lui Sally Jacobs ca presedintele Barack Obama nu a aflat niciodata ca mama sa dorea sa-l ofere spre adoptie si "era absolut convins ca nu a facut asa ceva", informeaza publicatia britanica The Daily Telegraph, citata de Agerpres. Gibbs a sugerat ca tatal lui Barack Obama a mintit cu privire la intentia de a-si oferi fiul spre adoptie pentru a putea ramane in SUA. "El incerca sa-i convinga pe cei de la emigratie sa-l lase sa stea. Asa ca o parte din acest efort de convingere era sa-i faca sa creada ca in viitorul apropiat va scapa de unele dintre responsabilitatile pe care le avea", a sustinut el.

Sally Jacobs i-a intervievat pe membrii familiei Obama si Dunham care au insistat cu totii ca mama viitorului presedinte nu a intentionat niciodata sa-si ofere fiul spre adoptie.

×