x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama denunţă tonul "vulgar" al campaniei prezidenţiale

Barack Obama denunţă tonul "vulgar" al campaniei prezidenţiale

15 Mar 2016   •   22:56
Barack Obama denunţă tonul "vulgar" al campaniei prezidenţiale

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a denunţat marţi, zi crucială a primarelor prezidenţiale, tonul "vulgar" al campaniei, vizându-l fără să îl numească, pe miliardarul Donald Trump, relatează AFP.


"Am ascultat discursuri vulgare şi surse de diviziune care le priveşte pe femei, minorităţile", a declarat Barack Obama în cursul unei întâlniri cu membri ai Congresului, reamintind că afirmaţiile în cauză au avut în impact dincolo de graniţele Statelor Unite.

"Cine suntem? Cum suntem văzuţi în întreaga lume? Lumea este atentă la ce spunem şi ce facem", a subliniat liderul administraţiei de la Washington.

Donald Trump este acuzat de adversarii săi, chiar şi din propria tabără republicană, că alimentează o atmosferă tot mai toxică în jurul campaniei sale, după tensiunile şi violenţele care au marcat mai multe mitinguri la sfârşitul săptămânii trecute.

"Trebuie să ne întrebăm cu toţii ce am făcut care să contribuie la această atmosferă nocivă din lumea noastră politică", a continuat Barack Obama. "Dacă unii au o responsabilitate mai mare decât alţii, cu toţii suntem obligaţi să inversăm această tendinţă", a mai spus preşedintele american.

"Duşmănia dă naştere la duşmănie", a avertizat el. "Trebuie ca asta să înceteze. Nu are nicio legătură cu corectitudinea politică, este vorba despre un comportament coroziv care ne poate slăbi democraţia, societatea şi chiar economia", a mai declarat Barack Obama.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: barack obama campanie prezidentaial