x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, după primele 100 de zile la Casa Albă : "Nu sunt satisfăcut"

Barack Obama, după primele 100 de zile la Casa Albă : "Nu sunt satisfăcut"

30 Apr 2009   •   00:00
Barack Obama, după primele 100 de zile la Casa Albă : "Nu sunt satisfăcut"

Democraţii din Congres i-au făcut un cadou lui Barack Obama pentru cele 100 de zile în care a ocupat Casa Albă, aprobând bugetul de 3,4 trilioane de dolari, cel mai mare din istoria SUA, scrie antena3.ro.

În timp ce Obama făcea bilanţul primelor trei luni, Camera Reprezentanţilor a votat bugetul ce pune bazele reformei sistemului medical din America.

La o întâlnire la St Louis, Obama a fost destul de binedispus în legătură cu primele sale 100 de zile. El a raportat că au fost făcute progrese, în pofida tuturor problemelor cu care se confruntă SUA, şi că poate vedea lumina la orizont.

Casa Albă a fost divizată în legătură cum să se marcheze primele 100 de zile, de teama unor acuzaţii de triumfalism prematur. În cele din urmă a hotărât să opteze pentru a le proclama un succes, deşi a recunoscut că mai sunt multe de făcut.

Astfel, Obama declara: "după 100 de zile sunt mulţumit de progresul făcut până acum, dar nu sunt satisfăcut". El a subliniat problemele cu care se va confrunta SUA, de la şomaj, la sănătate.

De altfel, momentul său de celebrare a fost umbrit de anunţul privind datele pentru produsul intern brut, care au arătat o cădere cu 6,1%, cea mai proastă performanţă din anii 50. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe