x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul președinte Barack Obama nu a oferit un sprijin explicit pentru Harris

Fostul președinte Barack Obama nu a oferit un sprijin explicit pentru Harris

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2024   •   23:00
Fostul președinte Barack Obama nu a oferit un sprijin explicit pentru Harris
Sursa foto: antena3

Fostul președinte Barack Obama nu a oferit deocamdantă un sprijin explicit pentru Kamala Harris, însă speculațiile conform cărora acesta se abține în speranța că soția sa Michelle va câștiga nominalizarea par lipsite de fundament.

Imediat ce președintele Joe Biden a anunțat că o susține pe Kamala Harris, Bill și Hillary Clinton și-au promis sprijinul pentru vicepreședinte.

A existat un nume care a strălucit prin absența sa de pe lista de încurajări - fostul președintele Barack Obama, relatează Sky News.

O declarație din partea biroului familiei Obama l-a lăudat pe Biden, dar nu a făcut nicio referire la Harris.

„Vom naviga pe ape necartografiate în zilele următoare”, se arată în comunicat. „Dar am o încredere extraordinară că liderii partidului nostru vor fi capabili să creeze un proces din care să rezulte un candidat remarcabil. Cred că viziunea lui Joe Biden despre o Americă generoasă, prosperă și unită, care oferă oportunități tuturor, va fi pe deplin expusă la Convenția Democrată din august”.

Aceasta ar putea fi interpretată ca un apel la un concurs deschis, mai degrabă decât la o „încoronare”.

O sursă apropiată de Barack Obama a declarat: „La fel cum a făcut în 2020, odată ce Joe Biden a câștigat nominalizarea, președintele Obama crede că va fi poziționat în mod unic pentru a ajuta la unificarea partidului”.

Obama nu l-a susținut pe Biden în 2020 până când senatorul Bernie Sanders nu s-a retras din cursă.

Speculațiile conform cărora se abține în speranța că soția sa, Michelle, va câștiga nominalizarea par lipsite de fundament.

Deși sondajele sugerează că ea este singura democrată care l-ar putea învinge pe Donald Trump, fosta Primă Doamnă a insistat în mod repetat că nu are aspirații prezidențiale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: barack obama Kamala Harris