x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, la premiile Grammy. MESAJUL transmis de preşedinte SUA (VIDEO)

Barack Obama, la premiile Grammy. MESAJUL transmis de preşedinte SUA (VIDEO)

09 Feb 2015   •   08:47
Barack Obama, la premiile Grammy. MESAJUL transmis de preşedinte SUA (VIDEO)

Ceremonia de acordare a premiilor Grammy, desfășurată duminică seară la Los Angeles, a căpătat o nuanță gravă odată cu difuzarea unui videoclip al lui Barack Obama, în care președintele face un apel la luptă împotriva violurilor și a violențelor conjugale.

"Aproape o femeie din cinci din Statele Unite a fost victima unui viol sau a unei tentative de viol și mai mult de una din patru, victima violențelor conjugale", a spus președintele. "Acest lucru trebuie să înceteze. Artiștii au forța unică de a schimba mentalitățile și atitudinile, de a ne face să ne gândim și să vorbim despre ceea ce contează", a adăugat Obama, recomandând accesarea site-ului itsonus.org, unde fiecare poate promite că "va crea o cultură în care să nu fie tolerată violența".

Citeşte şi PREMIILE GRAMMY 2015. Patru trofee pentru cântăreţul britanic Sam Smith. Lista CÂŞTIGĂTORILOR (VIDEO)

Brooke Axtell, victimă a unui viol, a vorbit despre violențele suferite, pe scenă urmându-i Katy Perry, care a interpretat "By the grace of God", relatează AFP, conform Agerpres. Violențele conjugale au constituit un subiect extrem de prezent în ultima vreme în Statele Unite, cu scandaluri îndeosebi în lumea sportului profesionist.

×
Subiecte în articol: premiile grammy barack obama