x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat arestat în Texas pentru a fi furat un exemplar de rechin-taur dintr-un acvariu

Bărbat arestat în Texas pentru a fi furat un exemplar de rechin-taur dintr-un acvariu

31 Iul 2018   •   22:00
Bărbat arestat în Texas pentru a fi furat un exemplar de rechin-taur dintr-un acvariu

Antone Shannon, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat pentru a fi furat un puiet femelă de rechin-taur din Acvariul San Antonio din Texas, potrivit poliţiei citată miercuri de EFE.

Departamentul de poliţie din Leon Valley (Texas), oraş aflat la 15 kilometri de San Antonio, a dezvăluit marţi identitatea principalului suspect al acestui furt neobişnuit, care împreună cu alţi doi complici a reuşit să sustragă sâmbătă din acest acvariu puietul numit 'Helen', ascuns într-un cărucior de copii.

Rechinul-taur (Carcharhinus leucas) este unul dintre cele mai temuţi prădători şi unul dintre cei mai agresivi rechini din lume. Suspectul a scos din bazin puietul de rechin care măsoară 60 de centimetri, profitând de neatenţia personalului, cu o plasă de pescuit pe care o cumpărase chiar de la magazinul de suveniruri al acvariului.

Odată scos din bazin, suspectul a pus exemplarul într-un recipient cu apă, pe care l-a învelit într-o pătură, şi l-a scos din incintă într-un cărucior de copii.

Un angajat al acvariului şi-a dat însă seama că din cărucior curgea apă şi l-a urmărit pe Shannon până la ieşirea din complex. Hoţul nu a permis să-i fie verificat interiorul autoturismului, astfel încât angajatul i-a notat numărul de înmatriculare.

Pe imaginile camerelor de supraveghere se vede cum alte două persoane, a căror identitate nu a fost încă divulgată, l-au ajutat pe Shannon, care a încercat să-şi ascundă înfăţişarea sub o mustaţă falsă.

La percheziţionarea domiciliului suspectului, poliţia a descoperit şi alte exemplare marine.

'Helen' a fost înapoiată Acvariului din San Antonio în aceeaşi zi, potrivit directoarei centrului, Jamie Shank.AGERPRES

×
Subiecte în articol: barbat arestat furt rechin-taur