x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat de 60 de ani, salvat în largul coastelor Japoniei la două zile după cutremur

Bărbat de 60 de ani, salvat în largul coastelor Japoniei la două zile după cutremur

13 Mar 2011   •   12:20

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost salvat duminică, la 15 kilometri în largul coastelor japoneze, după ce a petrecut două zile plutind pe un fragment al acoperişului unei case distruse vineri de tsunami,informează AFP.

Hiromitsu Shinkawa a fost localizat de un distrugător al Marinei japoneze, în largul regiunii Fukushima. Starea sa de sănătate este bună, totuşi, preventiv, a fost transferat cu elicopterul la un spital din regiune.

Potrivit agenţiei de presă Jiji, Shinkawa, care locuia în oraşul Minamisoma, le-a declarat salvatorilor că a fugit în momentul în care a aflat că zona urmează să fie afectată de un tsunami.
"Dar m-am întors să iau ceva de acasă şi am fost luat de apă. M-am agăţat de o bucată din acoperişul casei şi asta m-a salvat", a adăugat el.

Ultimul bilanţ oficial al catastrofei produse vineri indică 688 de morţi, 642 de dispăruţi şi 1.570 de răniţi. Comandantul poliţiei din prefectura Miyagi a declarat că se aşteaptă ca bilanţul să depăşească 10.000 de victime numai în această regiune.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia